Hopp til innhold

Gospelsang fra Vokal

Førstkommende søndag 27. november kl. 11.00 blir sørstatsgospelgruppen Vokal nok en gang å høre i Misjonskirken.

Gospelgruppen deltar på søndagens gudstjeneste der menighetens tidligere pastor, Terje Watne, taler Guds ord.

Sanggruppen Vokal består av fire lyngdøler og en listamann, som alle har til felles at de liker å synge og har en forkjærlighet for sørstatsgospel-musikken – her til lands ofte kjent som Gaither-stilen. Kvintetten henter sin inspirasjon fra Gaither Vocal Band og andre mannsgrupper som har denne særegne gospelmusikken som spesialitet. Men Vokal synger ikke bare på engelsk, gruppen har også låter med både norsk og svensk tekst på repertoaret. Felles for sangene de synger er at de har et klart evangelisk innhold og iørefallende melodier som fremføres i fir- og femstemte vokalharmonier.

Vokal startet opp høsten 2004. Besetningen består av sangerne Henning Persson (first tenor), Roy Salvesen (lead), Odd Kjell Skjørli (lead og second tenor) og Svein Herdal (bass) fra Lyngdal misjonsmenighet, samt Svein Morten Havaas (piano og baritone) fra Lista, med tilhørighet i Farsund misjonsmenighet.

Gruppen har foruten å synge på møter i sine to hjemmemenigheter i Lyngdal og Farsund også deltatt med sang på en rekke møteaksjoner, møter og arrangementer i distriktet – i tillegg til egne konserter. Vokal har fått en fin inngang i det etablerte Gaither-miljøet, og har blant annet holdt egen konsert hos Finsland Gaither Klubb, som er flaggskipet innen sjangeren på Sørlandet.

Blant høydepunktene til gruppen så langt kan nevnes konserter med Gaither-duoene Woody & Vonnie Wright, den blinde pianisten Gordon Mote, avdøde Stephen Hill, Reggie & Lady Love Smith og ikke minst konsert sammen med den kanskje aller mest kjente Gaither-vokalisten, Lynda Randle. Henne har de delt scene med både i Filadelfiakirken i Vennesla i 2008, på en stor svensk Homecomingfestival i Jönköping i Sverige i august 2011 og i KVS-hallen i Lyngdal et par uker senere. På festivalen i Sverige deltok for øvrig kjente Gaither-artister som Marshall Hall, Karen Peck & New River og The Collingsworth Family.

I februar 2010 og mars 2013 deltok gruppen også på Gaither-stevnet ”Singin’ in the City” i henholdvis IMI-Kirken i Stavanger og Fredheim Arena i Sandnes foran flere hundre mennesker sammen med blant annet Gaither-gruppene Talley Trio, Reggie & Lady Love Smith og Charlotte Ritchie fra USA. De siste to sensomrene har gruppen også arrangert sin egen konsert «Bak låven-gospel» i Lyngdal med suksess.

Les mer om Vokal på deres hjemmeside – eller følg dem på Facebook.

Vel møtt søndag formiddag!

Se andre nyheter

Digitalt fellesskap på Alle sammen-møte

Søndagens Alle sammen-gudstjeneste var historisk og kreativ. For aller første gang ble det forsøkt digital gudstjeneste via et nettmøteprogram.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Sørlandskirken fremfører «Jeg vil gi deg o Herre min lovsang».

Se mer »

Alle sammen zoom-samling

På grunn av dagens situasjon så kan vi ennå ikke ha fysisk gudstjeneste sammen kommende søndag. Derfor vil det bli en digital alle sammen gudstjeneste med zoom istedenfor.

Se mer »

Søndag for de forfulgte ble markert med lystenning, forbønn og undertegning av opprop.

Månedens bønneemner

Les hva pastor Maria Morfjord oppfordrer oss til å takke og be for i november/ desember.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Ansgar Gospel Choir ft. Rebecca Hamnes Johansen fremfører «How Great Thou Art».

Se mer »

Vellykket trekning – 45.000 til Colombia!

Da var årets trekning for misjonsbasar gjennomført. Utlodningen ga hele 45.000 kroner i inntekter til misjonen i Colombia. Fantastisk!

Se mer »

Misjonskirken. Kirkebygget.

Sang- og musikkmøte avlyst

Det planlagte sang- og musikkmøtet med gospelgruppen Vokal søndag 15. november er avlyst - av smittevernhensyn.

Se mer »

LIKEVEL…

Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far og Herren Jesus Kristus.

Se mer »