En snekker på besøk

Jesus var snekker. En snekker! Praktisk og jordnær, hadde nevene fatt i det som var alminnelige folks praktiske behov i hjem og arbeid.

Av pastor Maria Morfjord

Bare dét sier mye om Gud og hans interesse for min og din praktiske hverdag. Ja, Herren ser til vårt sjelelige og åndelige behov, men han har på ingen måte latt oss få lov til å ha et inntrykk av at materielle og praktiske behov er uinteressant. For Guds Sønn var snekker!

Vi hadde nettopp en snekker på besøk hjemme hos oss. Jeg skal ikke legge skjul på at jeg har vært (er!) en smule hus-frustrert. Altså, det er bare meg, ikke øvrige medlemmer av husstanden, de er langt mer tålsomme enn meg. Det er jeg som blir ko-ko av (skrot)samlinger og mangel på system. Behovet og bruken av huset har endret seg i det siste, og jeg kunne ikke sette fingeren på hva det var, annet enn at dette kunne ikke en kjapp tur på Ikea løse. Så vi inviterte en snekker på besøk, til å gå gjennom alle rommene og hjelpe oss med ideer og løsninger.

Han kalte seg «sinna-snekker’n», men jeg hadde en terapeutisk opplevelse. Her var det en som ikke bare skjønte problemet, men som også kunne komme med løsninger. Jeg kunne nesten grine da han sa: «Maria, du trenger et større og bedre vaskerom!» og fortalte hvordan vi skulle gjøre det. Det ble en personlig opplevelse av at Gud bryr seg om min praktiske hverdag, han vet innmari godt hva jeg trenger. Ja, en påminnelse om at pastoren ikke må åndeliggjøre seg selv så mye at hun tror hun kan heve seg over slike jordnære behov.

For Jesus, Guds egen Sønn var selv snekker. Gud har beina på bakken! Og han har faktisk utrustet en hel del mennesker til å forstå seg på praktiske løsninger og håndverk. De bærer et avtrykk av Skaperen gjennom de praktiske gaver og talenter – og er til stor velsignelse for andre!

Derfor vil jeg rekke en stor og ydmyk TAKK til alle dere som tar et ekstra tak nå som vi skal pusse opp kjøkkenet. Ikke bare blir det veldig greit med nytt kjøkken – men det vil forløse mye glede og letthet for dem som skal tjene på kjøkkenet etterpå.

Se andre nyheter

Velkommen til Alle Sammen-gudstjeneste

Kommende søndag 25. oktober, blir det alle-sammen Gudstjeneste kl 11:00. Vi ønsker både store og små velkommen! Ein og stein kommer, det blir MKM (Misjonskirkas Mesterskap), lovsang blir ledet av Jorunn Rudlende med flere, og Rune Heimvoll skal tale. Hjertelig velkommen!

Se mer »

Kveldsmøte 18. oktober

Det blir kveldsmøte kommende søndag 18. oktober kl 19:00. Maria Morfjord skal tale og det blir lovsang av Mai Britt Havaas og Svein Morten Havaas, med flere. Du er hjertelig velkommen!

Se mer »

Misjonsbasar fredag 16. november 2018.

En litt annerledes Misjonsbasar

Da er det bare en måned igjen til Misjonsbasaren høsten 2020! Så her kommer litt viktig informasjon som du burde få med deg. Misjonsbasaren blir holdt i Farsund Misjonskirke fredag 13. november kl. 18:00. På grunn av situasjonen i dag blir det kun solgt lodd på bok, altså det blir ikke åresalg under selve møtet…

Se mer »

Månedens bønnemner

Dette er hva pastor Maria Morfjord oppfordrer oss til å be spesielt for i oktober.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Melanie Tierce med flere fremfører «Touched By A Fire».

Se mer »

Foreldreseminar med Viggo Klausen, «Tro på hjemmebane»

Velkommen til foreldreseminar fredag 9. oktober kl 19:00-22:00.

Se mer »

Velkommen til kveldsmøte

Kommende søndag 4. oktober blir det kveldsmøte i Farsund Misjonskirke kl 19:00.

Se mer »

Misjonsbasar fredag 16. november 2018.

Vi trenger gevinster!

Det nærmer seg tida for misjonsbasar som blir på fredag 13. november.

Se mer »

Viggo Klausen kommer på besøk!

Fra 9.-11. oktober får vi besøk av Viggo Klausen!

Se mer »