Kle dere godt!

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær,» sier vi. Det er faktisk veldig sant.

Av pastor Maria Morfjord

Det som gjør at mennesker kan overleve i forskjellige klima langt bedre enn dyr, er at vi kan kle oss etter omstendighetene. Når Roald Amundsen vant kappløpet mot engelskmannen Robert Scott om å komme først til Sydpolen, var det opplagt hva som var årsaken til seieren. Amundsen og team var forberedt. De var kledd til turen. Mens hele det engelske teamet omkom i kulda.

«Kle dere!» har vi hatt som tema på friluftsgudstjenestene. Det blir fort kaldt når vi står litt stille. Men jeg har mer på hjertet enn de korte minuttene jeg får formidlet noe i kulda. For som Jesus-etterfølgere skylder vi ikke på det «verdslige været», men vi kler oss. Vi skylder ikke på tidsklemma og samfunnet, og heller ikke på pandemien. Og vi tenker ikke bare på hva som er bra å kle seg i. Vi gjør det. Det er hele greia. Så utrolig praktisk! David kledde seg ikke i rustningen fra Saul da han gikk mot Goliat, men i Guds sannhet. Paulus sier at vi skal kle oss i kjærlighet, det båndet som binder oss sammen (og det trenger vi nå!).

Hvis du vil være en åndelig utgave av Amundsen, og ikke Scott, så er det et must at du daglig tar et måltid av Guds ord. Ikke løsrevne sukkerbiter gullkorn-skåla, men les hele bøker, bit for bit. Len deg inntil Guds hjerte! Forstå hva som er skrevet og praktiser det. Det er å kle seg i Guds ord. Ikke bare lese det og vite det, men gjøre det. «Vaner er som klær som ruster oss for vær og vind,» sier Stian Kilde Aarebrot i boken «Kunsten å forme livet». Så – vi skylder ikke på pandemien eller tidsklemma hvis vi åndelig sett ikke holder varmen nå. Men la oss bruke denne tiden til å kle oss i gode vaner som ingen kan ta fra oss. La oss heie hverandre fram og gå sammen i dette. Roald Amundsen kom ikke fram til Sydpolen alene. De gikk sammen. På samme måte handler dette ikke bare om individuelle vaner, men at vi er én kropp.

Gudstjenester framover: Du har sikkert fått med deg at vi nå har felles nett-gudstjeneste med Lista og Lyngdal Misjonskirker. Det er en stor velsignelse å stå sammen med andre i denne tiden, og det kommer vi til å fortsette med inntil videre. I tillegg vil vi prøve å få en samling med friluftsgudstjeneste hver søndag. Det er viktig for oss å se hverandre også for å få nytt mot i hjertet og bli knyttet sammen i kjærlighet! Og det er lett å invitere med seg venner til dette 🙂

Guds velsignelse over deg!

En kjærlig hilsen fra pastor Maria Morfjord

Hva skjer på søndag?

På søndag vil vi linke til Bryne Misjonskirkes digitale gudstjeneste da vår egen pastor har studiepermisjon.

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti» (12)

Dette er siste vers og tanke fra vår "lysløype"-serie. Vi håper ordene har vært et lys for stien din.

Utegudstjeneste i Paradisbukta

Rundt 40 stykker deltok på søndagens utegudstjeneste i Paradisbukta i strålende vær. Se bildene her!

Bønn, lovsang, tilbedelse, bønnevandring.

Les hva pastoren vår oppfordrer oss til å be og takke spesielt for i mai.

Velkommen til årsmøte og menighetsmøte

På onsdag 5. mai blir det endelig årsmøte og menighetsmøte i Farsund Misjonskirke kl 19:00.

Hva skjer på søndag?

På søndag blir det friluftsgudstjeneste i Paradisbukta kl 12.00.

Min båt er så liten…

Jeg hadde gledet meg til å se menigheten fysisk og personlig, så skuffelsen av ikke liten da jeg innså at vi måtte avlyse kveldsmøtet sist søndag.

«Ditt ord er en lykt for min fot og et lys for min sti» (11)

Vi fortsetter med vår «lysløype» fra januar, som bestod av vers og tanker fra mennesker i menigheten vår. Vi håper at disse ordene kan være et lys i hverdagen din.