Kom Hellige Ånd!

Har du noen gang lurt på hvorfor pinsen er i pinsen? Vi har nettopp feiret pinse, så dette har jeg tenkt litt på.

Du vet kanskje at det ikke var tilfeldig tidspunkt at Jesus ga livet sitt for oss på korset. Jesus døde på akkurat samme tidspunkt som jødene slaktet sine påskelam, og blod fra dyrene fløt i Jerusalems gater, til minne om da Herren reddet dem fra døden og fridde dem ut fra slaveriet i Egypt. Derfor feiret jødene påske. Derfor døde Jesus for å inngå den nye pakten, på samme tidspunkt, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Så er det pinsen da. Den hellige ånd som blir øst ut over disiplene, setter dem i fyr og flamme så de forteller om Guds storverk på alle språk. Den dagen ble rundt 3000 mennesker lagt til fellesskapet av Jesu etterfølgere.

Gud utvalgte også pinsen til å gi den en større betydning. Jødenes pinse er innhøstningsfest. Etterhvert var det også for å markere loven som Moses fikk på Sinai. Men opprinnelig var det bare en innhøstningsfest for å feire førstegrøden av hveten i landet.

Når Gud øste ut sin Ånd over disiplene – sto de plutselig midt i en innhøsting av mennesker til Guds rike.

Neppe en tilfeldighet at dette skjedde i pinsen. La det være en påminnelse om at Den hellige ånd vil gjøre Guds verk gjennom oss slik at andre mennesker får høre om Jesus. Gud vil at alle mennesker skal bli frelst. «Dere sier: Ennå er det fire måneder til innhøstingen. Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene! De står alt hvite mot høst», sa Jesus til disiplene sine.

Jeg tror Jesus ville sagt det samme til oss idag. Derfor ber vi om at Gud må fylle oss med sin Hellige Ånds kraft slik at vi kan gjøre det Han har kalt oss til som kirke.

Vi går nå inn i sommerens hvileperiode, og jeg ønsker dere alle Guds rause velsignelse, kraft og nærvær i denne perioden.

Skrevet av pastor Maria Morfjord

Se andre nyheter

Vi trenger gevinster!

Det nærmer seg tida for misjonsbasar som blir på fredag 13. november. I år blir det litt annerledes på grunn av Corona, noe vi syns er leit. Men ønsket om å samle inn til Misjon er like sterkt som før, kanskje enda sterkere. Behovene på skolene i Baranquilla har også økt som følger av Corona….

Se mer »

Viggo Klausen kommer på besøk!

Fra 9-11 oktober får vi besøk av Viggo Klausen! Dette blir en helg med noe både for de store og de små, og kan anbefales på det varmeste. Viggo har i over tjue år besøkt menigheter og arrangementer i de fleste kirkesamfunn i Norge, i tillegg til internasjonale oppdrag. Han utarbeider også stadig nytt materiell for barn…

Se mer »

Fellesmøte på Lista

Hjertelig velkommen til fellesgudstjeneste i Lista Misjonskirke på søndag 27. september kl 11:00. Det blir lovsang og Jonas Hompland skal tale. Vi håper at du tar turen innom. OBS: Det er ikke gudstjeneste hos oss i Farsund Misjonskirke denne søndagen.

Se mer »

Vi gratulerer!

I dette året, 2020, har menigheten en rekke jubilanter! Og de ønsker vi å gratulere, noen på etterskudd og noen litt på forskudd. Yvonne Loua fylte 50 år den 19. august Svein Carlos Heimvoll fylte 20 år den 1. september Martin Morfjord fylte 40 år den 3. september Sivert Johannes Nesheim fylte 20 år den…

Se mer »

Velkommen til Kveldsmøte 20. september

Du er hjertelig velkommen til kveldsmøte kommende søndag 20. september kl 19:00 Det blir bønn, lovsang ledes av Svein Morten Havaas, og tale av Maria Morfjord.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Filadelfia Lovsang og Neteland synger «Hellig er ditt navn».

Se mer »

Barne- og ungdomspastor

Har du/dere lyst til å jobbe med barn og ungdom, sammen med andre som elsker Jesus? Vi i Farsund Misjonskirke søker etter en barne- og ungdomspastor i inntil 80% stilling. Vi ønsker å kjenne Jesus og gjøre Ham kjent. Våre verdier er Levende, raus og relevant, Tro – virksom i kjærlighet. Vi har mange ulike…

Se mer »

Her er årets konfirmanter

Årets konfirmanter ble presentert på søndagens gudstjeneste.

Se mer »

Fartsfylt og innholdsrik gudstjeneste

Alle sammen-gudstjenesten søndag var av den fartsfylte og innholdsrike slagen. Se bildene.

Se mer »