Kom Hellige Ånd!

Har du noen gang lurt på hvorfor pinsen er i pinsen? Vi har nettopp feiret pinse, så dette har jeg tenkt litt på.

Du vet kanskje at det ikke var tilfeldig tidspunkt at Jesus ga livet sitt for oss på korset. Jesus døde på akkurat samme tidspunkt som jødene slaktet sine påskelam, og blod fra dyrene fløt i Jerusalems gater, til minne om da Herren reddet dem fra døden og fridde dem ut fra slaveriet i Egypt. Derfor feiret jødene påske. Derfor døde Jesus for å inngå den nye pakten, på samme tidspunkt, for at hver den som tror på Ham ikke skal gå fortapt, men ha evig liv.

Så er det pinsen da. Den hellige ånd som blir øst ut over disiplene, setter dem i fyr og flamme så de forteller om Guds storverk på alle språk. Den dagen ble rundt 3000 mennesker lagt til fellesskapet av Jesu etterfølgere.

Gud utvalgte også pinsen til å gi den en større betydning. Jødenes pinse er innhøstningsfest. Etterhvert var det også for å markere loven som Moses fikk på Sinai. Men opprinnelig var det bare en innhøstningsfest for å feire førstegrøden av hveten i landet.

Når Gud øste ut sin Ånd over disiplene – sto de plutselig midt i en innhøsting av mennesker til Guds rike.

Neppe en tilfeldighet at dette skjedde i pinsen. La det være en påminnelse om at Den hellige ånd vil gjøre Guds verk gjennom oss slik at andre mennesker får høre om Jesus. Gud vil at alle mennesker skal bli frelst. «Dere sier: Ennå er det fire måneder til innhøstingen. Men jeg sier dere: Løft blikket og se på markene! De står alt hvite mot høst», sa Jesus til disiplene sine.

Jeg tror Jesus ville sagt det samme til oss idag. Derfor ber vi om at Gud må fylle oss med sin Hellige Ånds kraft slik at vi kan gjøre det Han har kalt oss til som kirke.

Vi går nå inn i sommerens hvileperiode, og jeg ønsker dere alle Guds rause velsignelse, kraft og nærvær i denne perioden.

Skrevet av pastor Maria Morfjord

Gospelgruppen Vokal sang og ledet lovsang i søndagens gudstjeneste.

Kveldsmøte med Vokal

Førstkommende søndag 8. september kl. 19.00 blir sørstatsgospelgruppen Vokal nok en gang å høre i Misjonskirken.

Watoto-konsert i Misjonskirken

Lørdag 5. oktober kl 17.00 blir det konsert med barnekoret Watoto fra Uganda.

Se hva pastor Maria Morfjord oppfordrer oss til å be spesielt for i september.

Se bilder fra menighetsweekenden

En flott menighetsweekend er tilbakelagt. Her er bilder fra en vellykket helg.

Hender. Fellesskap. Menighetsmøte.

Drevet av sult!

«Sulten får en arbeidskar til å slite, hungeren driver han fram.» Ordspråkene 16:26

Minneord etter Thoralf Nordbø

Dette er minneordet som pastor Maria Morfjord leste i Thoralf Nordbøs begravelse. Thoralf var menighetens grunnlegger og første pastor. Minneordet publiseres på nettsiden etter godkjennelse av familien.