LIKEVEL…

Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far og Herren Jesus Kristus.

Av pastor Maria Morfjord

Paulus var en sterk mann. Tålte alt av utfordringer som kom i hans vei. Han skriver til filipperne at han er prøvd i alt og lært å klare seg med det han har. Han vet hva det er å ha det trangt – og det å ha overflod. Det å være sulten – og være mett. «Alt makter i ham som gjør meg sterk.» Dette sitatet er ofte noe vi oppmuntrer hverandre med når det er utfordrende livssituasjon eller krevende faser noen går gjennom. Men da må vi jammen huske å ta med neste setning fra Paulus også: «LIKEVEL gjorde det meg godt at dere sto sammen med meg da jeg var i nød.»

Likevel! Selv om vi blir pent nødt til å makte de utfordringer som kommer, og selv om vi også får styrke fra Gud da – så gjør det så innmari godt å kjenne at man ikke er alene.

Med andre ord: Paulus sier at trøst gjorde godt! Uansett hvor sterk man er, så gjør trøst og støtte godt.

Hedvig Montgomery sier i et intervju på God Morgen Norge at trøst er en form for superkraft som vi ofte glemmer i havet av kommunikasjonsteknikker. Det er litt magisk, for det reparerer faktisk, sier hun. Det som er vanskelig, blir litt lettere når noen står sammen med meg. Selv om man ikke kan fikse selve problemet. Jeg har kjent at det å tre inn i en annens smerte uten å kunne fikse det føles utrolig fattig. Men veien til ekte reparasjon har faktisk et første trinn: Med-lidenhet fra en annen. At en annen våger å tre inn i smerten.

Gud selv gjorde det. Jesus led med oss og for oss, prøvd i alle ting! Derfor har han også helt ekte medfølelse og kan gi hjelp i rett tid. Akkurat nå henger det to invitasjoner i lufta: Det ene er å slippe en annen inn i det som er vanskelig. Tørre å være til bry. Det andre er å virkelig bry seg. I det møtepunktet er også Jesus tilstede.

Se andre nyheter

Adventssamling kommende søndag

Det blir nok en adventssamling kommende søndag 5. desember kl 17:00 i Farsund Misjonskirke.

Se mer »

Julekonsert i Lista Misjonskirke

Kommende søndag 5. desember blir det julekonsert i Lista Misjonskirke kl.19:00! Det er Arvid Og Ragnhild Pettersen med venner som kommer. Tema for konserten er «Himmeltonen». HIMMELTONEN er adventskonserten som bringer den store julestemningen gjennom himmelske toner fra harpe, fiolin, piano, harmonium, mandolin og vakre stemmer. Arvid Pettersen har hatt 3500 konserter og gudstjenester i…

Se mer »

Velkommen til onsdagskafe

Hjertelig velkommen til onsdagskafe i morgen onsdag 1. desember kl. 12:00-13:00.

Se mer »

Advent med Viggo Klausen – 1. episode

Viggo Klausens adventsserie vil vi vise her på hjemmesiden hver søndag i advent. Se den gjerne med hele familien!

Se mer »

Helgens musikkvideo

Gaither Vocal Band fremfører «The Manger And The Cross».

Se mer »

Vi har trukket loddbøkene!

I kveld har vi trukket gevinstene på loddbøkene til Misjonsbasaren.

Se mer »

Velkommen til adventssamling

Hjertelig velkommen til første adventssamling søndag 28. november kl 17:00 i Farsund Misjonskirke. 

Se mer »

Det er ennå mulig å kjøpe lodd på bok!

Det blir dessverre ikke skikkelig misjonsbasar i år heller, derfor er det ekstra viktig for oss å få solgt lodd fra bøkene.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Selah synger «Glory Hallelujah».

Se mer »