Nattevåk

Det sies at med alderen så er det typisk at kvinner begynner å slite med søvnløshet. Jeg er visst ingen unntak, og skjønner at min ungdommelighet begynner å falme. Små lyder, bevegelser og tanker vekker min oppmerksomhet mens de andre i huset sover dypt.

Nå som vi går inn i påsken, har denne nattevåken i livet mitt fått et annet perspektiv. Jeg har lest om munkene som har sine tidebønner, og én av bønnestundene har de på natten. Mens hele verden ligger i søvn, våker disse munkene til soloppgang som en illustrasjon på det kirken i verden er. Mens hele verden ligger i åndelig søvn, er vi som kirke kalt til å være våkne. Vi venter ikke på den daglige soloppgangen, men på at Jesus, Verdens Lys skal komme til oss. Jo lengre ut på natten, jo tyngre er det å holde seg våken, også i overført betydning. Og det merker både vi og disiplene til Jesus som ikke klarte å våke med ham i Getsemane.

Nå som pandemien er inne i sitt andre år, begynner begeret å tømmes for pågangsmot i hele samfunnet. Hvordan skal jeg klare å holde liv i flammen når motet svikter og følelsene sier at det ikke nytter? Da er det godt å vite at det ikke er jeg som holder fast i Jesus – det er Han som holder fast i meg. Dessuten er hjernen vår faktisk ikke er innrettet til å tenke seg til nye handlinger – men til å handle seg fram til nye tanker. Som en helt praktisk og konkret respons på den kunnskapen bøyer jeg ofte knær når jeg ber. Det høres veldig gammelmodig og rart ut for den som ikke er vant til det. Og ja – litt tilvenning måtte til for meg også. Men det er mye bønn i bøyde knær, og det er godt når ordene blir få! Lovsang på full guffe blåser også mismotet bort ganske effektivt. Og for å ikke snakke om å gi en blomst til naboen bare på «pandemi-trass». «Det er bedre å tenne lys enn å forbanne mørket», sa Konfucius. Og det har vi, som tror at Jesus Kristus vant over dødens makt, all grunn til å gjøre.

Påsken i år blir annerledes – igjen. Denne gangen er jeg glad for å fortelle at menighetene i byen (Frelserens kirke, Sentrums, Frelsesarmeen og Misjonskirka) går sammen om å lage en påske-installasjon på hele Varbak. Her vil du finne spor etter palmesøndag, det siste måltidet, Getsemane, 3 kors og en tom grav. I tillegg poster med tekster og bønner. Her kan du gå hele påsken og gjerne invitere med deg venner til å utforske påskens fantastiske gode nyheter. I tillegg vil det komme forskjellige videosnutter for hele familien på hjemmesiden og på facebook.

Med ønske om Guds velsignelse og stor glede over påsken til deg og ditt hus.

En kjærlig hilsen fra pastor Maria Morfjord

Adventssamling kommende søndag

Det blir nok en adventssamling kommende søndag 5. desember kl 17:00 i Farsund Misjonskirke.

Julekonsert i Lista Misjonskirke

Kommende søndag 5. desember blir det julekonsert i Lista Misjonskirke kl.19:00! Det er Arvid Og Ragnhild Pettersen med venner som kommer. Tema for konserten er «Himmeltonen». HIMMELTONEN er adventskonserten som bringer den store julestemningen gjennom himmelske toner fra harpe, fiolin, piano, harmonium, mandolin og vakre stemmer. Arvid Pettersen har hatt 3500 konserter og gudstjenester i…

Velkommen til onsdagskafe

Hjertelig velkommen til onsdagskafe i morgen onsdag 1. desember kl. 12:00-13:00.

Advent med Viggo Klausen – 1. episode

Viggo Klausens adventsserie vil vi vise her på hjemmesiden hver søndag i advent. Se den gjerne med hele familien!

Gaither Vocal Band fremfører «The Manger And The Cross».

Vi har trukket loddbøkene!

I kveld har vi trukket gevinstene på loddbøkene til Misjonsbasaren.

Velkommen til adventssamling

Hjertelig velkommen til første adventssamling søndag 28. november kl 17:00 i Farsund Misjonskirke.

Det er ennå mulig å kjøpe lodd på bok!

Det blir dessverre ikke skikkelig misjonsbasar i år heller, derfor er det ekstra viktig for oss å få solgt lodd fra bøkene.

Selah synger «Glory Hallelujah».