Raushetens tid

Nå er det tid for å være rause med hverandre.

Av pastor Maria Morfjord

Da strategiplanen ble presentert 8. januar i år, ble «redningsskøyta Misjonskirka» også skubbet ut fra kai uten noen forvarsel. Selv om den spontane tacofesten ble en suksess på mange måter, så reagerer vi forskjellig på utfordringer og forandringer, enten det gjelder innholdet i strategiplanen eller måten vi gjør det på.

Nå har vi lagt ut fra kai, og befinner oss litt utenfor det vante og forutsigbare. Og fordi det nye enda ikke er etablert, så er vi i en fase som er ustabil og sårbar fordi vi tilnærmer oss slikt forskjellig. Noen stuper ut i det med glede, mens andre synes det er ubekvemt og knapt så eventyrlig. Derfor må vi være rause med hverandre og gi rom for alle slags reaksjoner. Samtidig så er det viktig at vi ikke faller tilbake, men er utholdende til vi vinner fram. Intensjonen vår er klar: Vi vil være en sunn og misjonal menighet som kjenner Jesus og gjør Han kjent! Vi har snakket mye om dette; målt, undersøkt, erkjent, reflektert, analysert og søkt Gud. Og nå går vi i den retningen. Fordi destinasjon er et resultat av retning, ikke intensjon.

Hva raushet betyr i kommunikasjon, har vi blitt enige om. Derfor minner jeg om vår veiviser for kommunikasjon i Farsund Misjonskirke:

Alle skal bli sett, hørt og inkludert i samtalen

Vi snakker til hverandre og ikke om hverandre, – i kjærlighet

Vi viser respekt og lytter, selv de gangene vi er helt uenige

Vi tar opp alt i beste mening

Vi snakker i jeg-form

Vi tilgir hverandre

I all kommunikasjon gjelder ærlighet uttrykt med kjærlighet

Gudstjeneste 29. mars 2020

Det kan ikke bli enklere å «gå i kirka» – så velkommen med, selv om dette er en forenkling i forhold til en vanlig gudstjeneste. Tusen takk til Theodora Eng, Sunniva og Jorunn Rudlende som spiller for oss!   Om du har barn hjemme som du vil gi Jesus videre til – så har vi…

Steve Green synger «People Need The Lord».

Bønne-emner?

Kjære medlem av Farsund Misjonskirke.

Gudstjeneste 22. mars 2020

Kjære alle dere som vil være med oss på denne enkle måten å holde gudstjeneste i hjemmene.

Harald Høidahl synger «Lord I need you».

Videohilsen fra pastoren 19.03.20

Trenger du noen å snakke med eller at noen ber med deg?

Gudstjeneste 15. mars 2020

For første gang i historien er vi i Farsund Misjonskirke nødt til å gjøre gudstjeneste på denne måten. Det er annerledes for oss alle, og vi håper det ikke varer for lenge før vi kan gå tilbake til det normale.

Gode tips til ressurser for hele familien

Emma Sofia og Maria Morfjord gir gode tips om hvordan man kan bruke «innedagene» i disse koronatider på en god måte.