Sommergrønn sjel

Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far og Herren Jesus Kristus!

Av pastor Maria Morfjord

Det er jo nesten komisk – at de grønnsakene og bærene jeg får til å gro i egen hage gir meg så mye glede. Det hadde vært både billigere og enklere å bare handle alt dette i butikken. Der er agurkene rette i formen, tomatene ligger klar i et beger og jeg kan fritt velge hvilken farge jeg vil ha på paprikaen.

Men de rare agurkene og tomatene som bruker sååå lang tid på å modnes gir meg noe helt annet enn bare mat i magen. For sult sitter ikke bare i magen. Jeg trenger noe som metter sjelen.

Det tar et øyeblikk å google et svar. Det tar en liten evighet å se en tomat modnes. Men jeg har funnet et triks som får plantene til å vokse så mye bedre. Noe som faktisk funker! Men det gjelder å faktisk gjøre det, ikke bare vite det og tenke på det. Det gode er at det ikke krever spesiell høy intelligens eller kondis.

Jeg har nemlig funnet ut at det hjelper å vanne. Gresset blir grønnere. Tomatplantene kommer med tomater som etterhvert blir mer og mer røde i fargen. Og agurkene smaker like godt uansett hvilken form de har. Og jeg kjenner at sjelen finner ro. Ikke i syden eller på restaurant hvor det jeg får er ferdigprodusert. Men midt i dette som langsomt gir vekst så lenge jeg vanner. Folkens – vann er greia!

På samme måte kjenner jeg en glede over menigheten. De siste par årene har vi vært i en prosess som på ingen måte har vært en quick fix. Langsomt vokser det noe nytt fram. Jeg aner frukten som henger i klaser og modnes. Så – husk å vanne din egen «hage» i sommer. Det hjelper 😉 Både med samværet med Gud, andre mennesker og deg selv. Og skulle alt ende i kaos, så trøst deg med de sanne ordene fra Magnus Malm: «Guds nærvær er utrolig mye mer solid enn vårt eget.» Han gleder seg over det langsomme samværet med deg og den formen du har. Han er ikke ute etter åndelighet som er linjalformet eller umodne løsninger. Men han fryder og gleder seg over deg, og vanner deg på ny med sin kjærlighet.

«Jeg takker alltid min Gud når jeg tenker på dere, og alltid, i alle mine bønner, ber jeg for dere alle med glede. For fra første dag og fram til nå har dere hatt del med meg i evangeliet. Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.» Fil 1:3-6

Med ønske om en sommer full av himmelske håndtrykk!

Richard Smallwood fremfører «The Center Of My Joy».

The 3 Winans Brothers fremfører «Trust In God».

Sommerens bønneemner

Her er bønneemnene pastor Maria Morfjord oppfordrer oss til å be spesielt for i sommer.

Gratulerer, Sunniva og Tobias!

Lørdag 18. juli ga Sunniva Eikeland og Tobias Mersland hverandre sitt JA i Lyngdal Misjonskirke.

Ricky Dillard fremfører «Any Day Now» live.

Nicole C. Mullen fremfører «My Redeemer Lives».

Gudstjeneste 5 juli 2020

Siste gudstjeneste før sommerferien

Siste gudstjeneste før sommerferien hadde vi 5. juli. Det var på ingen måte slapt sommermodus over, men derimot full av liv.

Gratulerer til Karen og Torleiv-Emil!!!

Lørdag 27. juni ble Karen Smit og Torleiv-Emil Eng gift i Farsund Misjonskirke.

Adventsamling 20. desember 2015. Astrid Unhammer synger.

Innholdsrik gudstjeneste på søndag

Gled deg til siste familiegudstjeneste før vi tar sommerferie i Misjonskirka!