Sommergrønn sjel

Nåde være med dere og fred fra Gud vår Far og Herren Jesus Kristus!

Av pastor Maria Morfjord

Det er jo nesten komisk – at de grønnsakene og bærene jeg får til å gro i egen hage gir meg så mye glede. Det hadde vært både billigere og enklere å bare handle alt dette i butikken. Der er agurkene rette i formen, tomatene ligger klar i et beger og jeg kan fritt velge hvilken farge jeg vil ha på paprikaen.

Men de rare agurkene og tomatene som bruker sååå lang tid på å modnes gir meg noe helt annet enn bare mat i magen. For sult sitter ikke bare i magen. Jeg trenger noe som metter sjelen.

Det tar et øyeblikk å google et svar. Det tar en liten evighet å se en tomat modnes. Men jeg har funnet et triks som får plantene til å vokse så mye bedre. Noe som faktisk funker! Men det gjelder å faktisk gjøre det, ikke bare vite det og tenke på det. Det gode er at det ikke krever spesiell høy intelligens eller kondis.

Jeg har nemlig funnet ut at det hjelper å vanne. Gresset blir grønnere. Tomatplantene kommer med tomater som etterhvert blir mer og mer røde i fargen. Og agurkene smaker like godt uansett hvilken form de har. Og jeg kjenner at sjelen finner ro. Ikke i syden eller på restaurant hvor det jeg får er ferdigprodusert. Men midt i dette som langsomt gir vekst så lenge jeg vanner. Folkens – vann er greia!

På samme måte kjenner jeg en glede over menigheten. De siste par årene har vi vært i en prosess som på ingen måte har vært en quick fix. Langsomt vokser det noe nytt fram. Jeg aner frukten som henger i klaser og modnes. Så – husk å vanne din egen «hage» i sommer. Det hjelper 😉 Både med samværet med Gud, andre mennesker og deg selv. Og skulle alt ende i kaos, så trøst deg med de sanne ordene fra Magnus Malm: «Guds nærvær er utrolig mye mer solid enn vårt eget.» Han gleder seg over det langsomme samværet med deg og den formen du har. Han er ikke ute etter åndelighet som er linjalformet eller umodne løsninger. Men han fryder og gleder seg over deg, og vanner deg på ny med sin kjærlighet.

«Jeg takker alltid min Gud når jeg tenker på dere, og alltid, i alle mine bønner, ber jeg for dere alle med glede. For fra første dag og fram til nå har dere hatt del med meg i evangeliet. Og jeg er trygg på at han som begynte sin gode gjerning i dere, skal fullføre den – helt til Jesu Kristi dag.» Fil 1:3-6

Med ønske om en sommer full av himmelske håndtrykk!

Se andre nyheter

Friluftsgudstjenester framover

Nå kan vi og vil vi endelig begynne med gudstjenester hvor vi kan samles fysisk. DET skjer naturligvis utendørs inntil vi kan samle minst 50 stk. innenfor. Derfor legger vi opp til friluftsgudstjenester framover inntil videre.

Se mer »

Bønn og faste.

Månedens bønneemner

Les hva pastor Maria Morfjord oppfordrer oss til å be for i januar.

Se mer »

Helgens musikkvideo

Filadelfia Lovsang fra Filadelfia i Kristiansand fremfører «Ingen Ord».

Se mer »

Velkommen til lys-vandring ved Mosvold

Velkommen til lys-vandring ved Mosvold Det er fortsatt restriksjoner og vi kan ikke samles i Farsund Misjonskirke ennå. Noe som betyr at det ikke blir vanlig gudstjeneste denne søndagen heller. Allikevel ønsker vi å nå ut til ikke bare oss i menigheten, men også andre som bor i nærheten. Å være en menighet betyr ikke…

Se mer »

Kjære venner i Farsund Misjonskirke

Jeg har stor tro på at vi som menighet fortsatt kan, og skal, være synlige og misjonale i denne «mørke tiden». Dette er ikke tiden for å stikke hodet i sanden til Covid-19 er over og vi igjen kan samle oss innenfor i Misjonskirka. Vi er sendt til Farsund som lys i mørket! Og nå…

Se mer »

Vi gratulerer!

I fjor frem til september (2020) har vi gratulert en rekke jubilanter, dette vil vi gjerne fortsette med! Fra oktober og ut desember har vi disse som fylte hele tall. 

Se mer »

Link til digitale gudstjenester hos andre menigheter

Siden vi ikke skal ha noen gudstjeneste hos oss i dag så vil vi gjerne tipse om digitale gudstjenester hos andre menigheter.

Se mer »

Hilsen fra Pastor Maria Morfjord

Videohilsen fra pastor Maria Morfjord.

Se mer »

Palmesøndag 25. mars 2018. Kreativ fremstilling av evangeliet med rulleplakat og fingermaling.

Ny vask-møtevertsliste våren 2021

Det er lagt ut en ny vask og møtevertsliste for våren på siden for medlemmer.

Se mer »